Foto-Time.net

Pełna wersja: Zdjecia [bercow]
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam!

A wiec ja tez pochwale sie tym co mam. Aparatem bawie sie od niedawna, dlatego prosze o wyrozumialosc, ale wszelkie slowa krytyki mile widzianeRolleyes

Sladami Pepe bede umieszczal czesc EXIF pod zdjeciami, mam nadzieje ze sie nie obrazi za plagiacik Tongue

1.
28mm; F3,5; 5 sek.; ISO-100

2.
28mm; F5; 10 sek.; ISO-100

3.
28mm; F22; 2,5 sek.; ISO-100

4.
28mm; F4; 8 sek.; ISO-100

5.
51mm; F14; 15 sek.; ISO-100

6.
119mm; F5,6; 1/400 sek.; ISO-100

7.
136mm; F5,6; 1/400 sek.; ISO-100

8.
168mm; F5,6; 1/400 sek.; ISO-100

9.
70mm; F5,6; 1/400 sek.; ISO-100

10.
Tytul: Tup tup
77mm; F5,6; 1/200 sek.; ISO-100

11.
Komentarz: Wiem ze nie ostre, ale wlasnie dla tego mi sie podoba
300mm; F5,6; 1/60 sek.; ISO-100

2 i 7 bardzo udane, a na tym ostatnim nie widzi mi sie to czerwone po prawo;p
Na temat wszystkich się nie wypowiem, ale moim skromnym:
zacznę od chyba najgorszego - nr 5 - pół kadru to pusty przystanek, reszta ulica nocą - nie mogę znaleźć punktu zaczepienia, tematu zdjęcia. Wygląda jakbyś po prostu chciał sprawdzić jak wyjdą auta w nocy Wink rada praktyczna - niektóre światła idą zygzakiem, jeżeli dlatego, że statyw CI drżał, to pamiętaj, że warto go czasem obciążyć podwieszając np. worek z kamieniem itp.

nr. 3 - studium firanki wygląda mi na rozpaczliwe szukanie tematu, ale tak to jest gdy się "od niedawna bawi aparatem" Smile

nr 1 to zdjęcie miało imho potencjał, osobiście wybrałbym inną perspektywę - np podszedł bliżej do konstrukcji trakcyjnej i poszukał ciekawego kadru, tak aby perspektywa sprawiła wrażenie przytłoczenia konstrukcją, a zimne światło lamp podkreśliło "bezduszność" sceny.

nr 2 tu zastosowałbym szerszy kadr, pokazał, że pociąg dokądś zmierza

nr 4 - szczerze - nie wiem co to jest Smile

najbardziej mi się podoba nr 8 - centralny kadr nie przeszkadza mi w pokazaniu "tańca łabędzi" a nadaje zdjęciu ciekawą symetrię.

nr 5 - pół kadru to pusty przystanek, reszta ulica nocą - nie mogę znaleźć punktu zaczepienia, tematu zdjęcia. Wygląda jakbyś po prostu chciał sprawdzić jak wyjdą auta w nocy Wink rada praktyczna - niektóre światła idą zygzakiem, jeżeli dlatego, że statyw CI drżał, to pamiętaj, że warto go czasem obciążyć podwieszając np. worek z kamieniem itp.

No raczej w celach eksperymentu, takie foty czesto sie spotyka, a te zygzaki to nasze polskie drogi, a wiadomo, jak auto sie zachwuje,

nr 2 tu zastosowałbym szerszy kadr, pokazał, że pociąg dokądś zmierza

Problem w tym ze mam min 28mm, a dwa pare sek. wczesniej zeszedlem z torow, po innej fotce na 30 sek. Tongue

nr 4 - szczerze - nie wiem co to jest Smile

Wiele osob sie zastanawia xD, ale podoba mi sie to. A wiec to fota starej ceglowej sciany w opuszczonym domu
Tylko jedno, raczej eksperymentalne

28mm; F3,5; 30 sek.; ISO-100

zaiste powiadam ci ze godne, szkoda tylko tego murka na gorze a tak to bylby ideal.
i nie trzyma pionu jeszcze co widac i co gryzie
bo akurat rzeczka zakrecala, a juz w wodzie stalem Big Grin, jak bym dal wiecej murka juz wogole bylo by ble, to raw, w oryginale zdjecie cale zolte, bo obok murka sa dwie latarnie, co daja taki swiatlo beznadziejne, widac ze po prawej stronie trawa jest inna i ma takie paski
WOW. Ladna rzeczka. Super Ci to wyszlo. 2 mi sie jeszcze podoba.
Stron: 1 2
Przekierowanie